Kako obično uoči utrke objavimo bitnije aktualne vijesti, ovaj put je to razlaz Marqueza sa Hondom nakon dugogodišnje suradnje i pridruživanje Ducatiju kroz satelitski Gresini tim. Što se tiče njega osobno, zasigurno će biti konkurentan ili čak i više od toga, ali nekako nismo uvjereni da će Ducati navijači, poglavito Talijani, biti presretni zbog ovog dogovora.

U subotnju Sprint utrku u Indoneziji iz prvog reda ušli su Marini, kojem je ovo prvi Pole positon u GPu, te dvije Aprilije: Vinales i Espargaro. Zanimljivo je da se odmah iza njih kvalificirao Quartararo dok je Martin krenuo sa šestog a Bagnaia nakon problema na kvalifikacijama tek s 13. mjesta.

Poveo je Marini izvrsnim startom ali ga je u drugom zavoju prešao Vinales. Obojica su se malo odvojili od ostatka jer je na trećem mjestu Quartararo zadržavao Martina i Bindera. Odmah u prvom krugu je pao Marquez a dva kruga kasnije je pri pokušaju napada Espargaro srušio Bindera.

Vinales je nakon pet krugova imao prednost od gotovo sekunde dok je Marinija na drugom mjestu dostizao Martin s najbržim krugom od 1,30.7. Quartarao je i dalje bio četvrti a iza njega je stizao Bezzecchi. Bagnaia se probio do osmog mjesta i pokušavao dostići Bastianinijevih pola sekunde prednosti. U šestom krugu je Martin prošao Marinija. S obzirom da je Marini prije dva tjedna bio na operaciji, činilo se da ne može držati takav ritam međutim kasnije se pokazalo da je to bila samo rupa u koncentraciji.

Ulaskom u zadnjih pet krugova su se Martin i Marini približili Vinalesu. Martin ga je prošao odmah a Marini na istom mjestu krug kasnije. Odmah iza njih napadao je i Bezzecchi. Martin je tada već imao 0.7 sekundi prednosti međutim Marini ga je neočekivano stizao no u predzadnjem krugu je pogriješio čime je izgubio mogućnost napada na prvo mjesto. Tako je Martin prvi prošao ciljem i u ukupnom poretku ponovno zasjeo na vrh ljestvice. Drugi je završio Marini a treći Bezzecchi nakon što je posljednjem krugu ponovno napao i uspješno zadržao poziciju ispred Vinalesa.