Završila je ljetna stanka za MotoGP timove koji su sezonu nastavilki u engleskom Silverstoneu. Promjenjivo vrijeme i očekivana doiminacija Ducatija pratila je prvi dan treninga pa je na kraju Pole position osvojio Bezzecchi ispred Millera i A. Marqueza dok su iz drugog reda startali Bagnaia, Fernandez i Marini. Uoči starta Sprint utrke kiša nije padala ali je staza bila većim dijelom mokra no bez lokvi.

Na startu je bila uobičajena gužva, ovaj put s dodatnim oprezom zbog kliske podloge. Utrku je poveo Miller ispred Bezzecchija i Fernandeza kojeg je napadao A. Marquez. Ubrzo im se pridružio Martin koji je odmah, ali na kratko, stigao do vrha. Miller ga je vratio na drugu poziciju a nakon njega prošli su ga Marquez i Bezzecchi. Iza njih su se smjestile Aprilije od Espargara i Vinalesa.

2.10.415 bio je nabrži krug utrke koji je odvozio vodeći A. Marquez stvarajući prednost od gotovo pola sekunde u četvrtom krugu. Pratio ga je Bezzecchi koji je također odmaknuo Milleru 0.7 sekundi pri čemu je Australac bio na udaru Vinalesa i Espargara.

Četiri kruga prija kraja Vinales je prestigao Millera za treće mjesto i kasnio za Bezzechijem 1,3 sekunde. Nije bilo većih izgleda da će se poredak vodećih promijeniti jer su razlike bile prevelike. A. Marquez je zadržao prednosti i tako prvi puta pobjedio utrku. Iako se pri kraju smanjila razlika, drugi i treći ostali su Bezzecchi i Vinales. Prognoza za nedjelju najvaljivala je stabilnije vrijeme pa je ostalo za vidjeti tko će se najbolje snaći u GP utrci s početkom u 14 sati.