Oscar Piastri i Lando Norris nakon slobodnih treninga u Japanu dijele optimizam s dozom opreznosti kada je u pitanju pobjedničko postolje nedjeljne utrke u Suzuki.

Piastri i Norris zauzeli su osmo, odnosno deseto mjesto u petak na prvom i suhom slobodnom treningu, s nešto više od sekunde zaostatka za Maxom Verstappenom iz Red Bulla. Crvena zastava uzrokovana nesrećom Logana Sargeanta usred sesije upropastila je njihove vožnje s mekim gumama.

U vlažnim, ali postupno sušim uvjetima drugog slobodnog treninga, Piastri je bio jedan od rijetkih vozača koji je kasno izašao na gumama za suho, čime je napravio i najbrže vrijeme sesije.

Upitan što je naučio od današnjih vožnji, Piastri je rekao:

“Nekoliko sitnica. Mislim da smo u pristojnoj formi. U FP1 je pojava crvene zastave bila prilično nezgodna za nas, tako da je malo teško znati gdje smo točno, ali mislim da smo otprilike tu gdje smo i bili. Vidjet ćemo što možemo učiniti sutra.”

“Mislim da imamo konkurentan automobil i biti će zanimljivo vidjeti možemo li ponoviti tempo koji smo imali u Australiji.”

Norris, koji je zajedno s Piastrijem pored pobjednika Verstappena zauzeo ostatak pobjedničkog postolja u Suzuki prošle sezone, složio se da tempo ekipe ovog vikenda ponovno izgleda razumno:

“Bolje je nego što je izgledalo, mislim, samo zbog crvene zastave. Dok sam bio u svom najboljem krugu, crvena zastavica se pojavila, a onda su gume dosta pale u drugom krugu.”

“Mislim da smo u dobroj poziciji, vjerojatno oko treće najbrže momčadi, ali vrlo, vrlo blizu su i Mercedes i Aston Martin. Nekako kako se i očekivalo, a Ferrari i Red Bull su predaleko ispred.”

Norris je također otkrio kako su on i Piastri išli u različitim smjerovima sa svojim postavkama tijekom treninga dok je McLaren pokušavao naučiti što više o svom MCL38:

“Bilo bi lijepo da se danas više vozilo, ali siguran sam da će sutra ujutro sve biti dobro, samo da steknem onaj konačni osjećaj prije kvalifikacija.”

“Bolid je još uvijek dobar, i više od toga, ali kao što smo rekli, Ferrari je napravio dobar korak naprijed i vjerojatno je ispred nas.”

“Još uvijek se borimo na određenim mjestima, pa nam je fokus na pokušajima ograničavanja gubitaka na tih nekoliko mjesta. Ako to uspijemo, mislim da ćemo imati dobar dan.”

Objava Norris: Brzina nije loša, ali Ferrari nam je predaleko pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic