Lando je bio drugi na samom završetku posljednjeg kvalifikacijskog kruga na stazi u Losailu, odmah iza Red Bullovog dominantno vodećeg Maxa Verstappena.

Ali, Britanac je odmah shvatio da neće startati iz prvog startnog reda zbog ‘hvatanja’ bolida nakon proklizavanja koje ga je izbacilo daleko preko bijele linije u zavoju broj 10, zbog čega mu je izbrisano vrijeme kruga.

Norrisu je bio izbrisan i pokušaj prvog brzog kruga pa je pao sve do 10. mjesta na gridu za nedjeljnu veliku nagradu.

“Stalno sam mislio na posao koji danas trebam obaviti, da odradim čiste krugove i da ne griješim. Ali, to danas nisam radio tako da mi nije dobar dan.”

“Momčad je napravila dobar posao, ja sam samo zabrljao. Samo sam ispravio preupravljanje i otišao široko.”

Objasnio je Norris nakon kvalifikacija

Pogreška je nakratko unaprijedila njegovog momčadskog kolegu Oscara Piastrija s četvrtog na treće mjesto na gridu, ali je i on također izgubio svoj najbolji krug, degradirajući se tako na šesto mjesto.

Piastri smatra da je skliska staza glavni faktor za ukupno 22 kvalifikacijska vremena koja su izbrisana vozačima zbog prekoračenja granica staze:

“Mislim da je vrlo tijesno i da je tako lako pogriješiti, staza je vrlo skliska, tako da nam to ne olakšava stvari.”

“Očito je šteta što smo sada malo zaostali za glavnu utrku, gdje je najviše bodova, ali definitivno bude prilika za osvajanje bodova.”

Šef momčadi McLaren Andrea Stella priznao je da je razočaravajuće što će njegovi vozači startati šesti i deseti umjesto drugi i četvrti.

No, odbio je nazvati nedjeljnu utrku pokušajem smanjenja štete i uvjeren je da su oba njegova vozača sposobna vratiti svoje pozicije na čelu.

“Pred nama je dug vikend i ne želimo samo ograničiti štetu, želimo u potpunosti vratiti svoje pozicije, tamo gdje i pripadamo.”

“Žalosno je, malo i razočaravajuće jer rezultat ne odražava potencijal automobila koji je danas opet bio prilično jak, što je ohrabrujuće.”

Objava Norris: Stalno sam griješio pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic