U okruženju Karojbe 1. Rally show Quadruvium 2022. organizira Autoklub Prorace iz Sv. Lovreča uz pomoć Motovun Off Roada.

KAROJBA – Nikad niti jedna automobilistička sezona u Hrvatskoj nije potrajala ovako dugo. Sve je startalo 5. veljače u Čazmi, a poslije 315 dana zaključit će se ovog vikenda, 17. i 18.prosinca, na istarskom poluotoku novom oktanskom manifestacijom u organizaciji jednog mladog istarskog Autokluba Prorace iz Sv. Lovreča, a kao suorganizator pojavljuje se Motovun Off Road, znani organizacijski i natjecateljski tim specijaliziran upravo za terene poput ovog koji će udomaćiti avanturiste na makadamskoj podlozi. Međunarodni 1. Rally show Quadruvium 2022. odvijat će se na širem području okruženja Karojbe, a sudjelovanje je prijavilo 56 posada iz pet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Njemačke.

“Mlad smo klub koji je svoje prve dvije godine postojanja posvetio uglavnom nastupima svojih automobilista, mladih ljudi koji su svoj interes pronašli u auto sportu. U tom smo vremenu polučili i nekoliko zapaženih rezultata u onim disciplinama u kojima smo nastupali, a sada smo odlučili okušati svoja znanja i sreću u organizaciji jednog specifičnog natjecanja. Pripreme traju već više mjeseci, a to se posebno odnosi i na stazu kojom će se voziti u nenaseljenim i šumovitim prostranstvima okruženja Karojbe, čiji dio dionice prolazi i znanim povijesnim Putom Istarskog razvoda. Uložili smo puno truda, zahvalni smo lokalnoj zajednici na podršci i pomoći koja nam je pružena, a zimski uvjeti, kišno i hladno vrijeme dat će svoj obol ovom prvom izdanju novog automobilističkog susreta na istarskom poluotoku”, kazao je Damir Matošević, predsjednik Autokluba Prorace iz Sv. Lovreča.

Najstarija hrvatska manifestacija „show“ karaktera, što podrazumijeva da nije u sustavu bodovanja, a odvija se uglavnom uoči ili po okončanju službene sezone, je kultni Rally Santa Domenica, slijedio je Due Castelli u okolici Kanfanara, potom Čazma, a sad je na red, kao zaključna manifestacija izuzetno bogate i sadržajne automobilističke sezone došla nova u srcu Istre. U kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza ove je godine održano više od 70 manifestacija u različitim disciplinama, pa već po tome ova 2022. godina ulazi u povijesne zapise hrvatskog sportskog automobilizma.

Iako nema posebno zvučnih imena vrijedi istaknuti tri domaće posade: Martin Ravenščak-Dora Ravenščak (Ford Fiesta Rally3), Nenad Lončarić-Tajana Vojvodić-Pinky (Subaru Impreza Sti) i Daniel Vojvodić-Lana Sutlović (Subaru Legacy GT), kao i niz slovenskih vozača kojima je svojevrsna specijalnost upravo makadam. Veći je broj istarskih posada koje će tražiti svoje mjesto na pobjedničkim postoljima.

Na listi prijava čak su 23 marke vozila, a bit će podijeljena u osam klasa: do 1.400 ccm, do 1.600 ccm, do 2.000 ccm, preko 2.000 ccm, s pogonom na 4 kotača, zatim u jednoj klasi R5, S2000 i WRC specifikacije, s pogonom na zadnje kotače i open, klasu koja podrazumijeva sva ostala vozila uključujući i buggyje. Dionica kojom će se u nedjelju voziti četiri puta duga je 12,56 km, a servisni park pozicioniran je pored groblja u Karojbi. U neposrednoj blizini je i start, sve po makadamskoj podlozi, kružno kroz šumu i povratkom u neposrednu blizinu servisnog parka.

Okupljanje je u subotnjim jutarnjim satima od 8 do 11,30 sati, od 13 do 15 sati vozi se Shakedown na jednoj kraćoj poveznici brzinskog ispita, a popodnevnu satnicu režirao je nogomet. Od 16 sati svim ljubiteljima najvažnije stvari na svijetu, u školskoj sportskoj dvorani, upriličit će se praćenje nogometne utakmice Hrvatska-Maroko, a potom od 18,30 sati, pored škole, kreće program ceremonijalnog starta. Natjecateljski program odvija se u nedjelju, start prvog prolaska je u 8 sati, a potom svaka dva sata slijedeći. Proglašenje najuspješnijih je oko 17 sati pored Osnovne škole Vladimira Nazora u Karojbi.

Autor: Miroslav Krpan

Objava Posljednje natjecanje sezone: Novi rally show u Istri pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr