Nakon što je dvije sezone vozio za Haas, Mick Schumacher ostao je bez trkaćeg sjedala u Formuli 1 za 2023. godinu. No, angažman je pronašao u Mercedesu, gdje će biti rezervni vozač. Prilika je to koju njemački vozač zaslužuje, smatra Toto Wolff.

U momčadi Haas za sljedeću sezonu odabrali su povratnika Hülkenberga i njegovo iskustvo, umjesto 23-godišnjeg Schumachera. Sin sedmerostrukog prvaka svijeta prethodno je bio član Ferrarijeve vozačke akademije, no sad je raskinuo sve poveznice s talijanskom momčadi i potpisao za Mercedes. Bit će rezervni vozač Hamiltonu i Russellu.

Mercedes tako daje priliku prvaku Formule 2 iz 2020. godine kako bi se ipak zadržao unutar Svjetskog prvenstva Formule 1 i eventualno pronašao trkaće sjedalo za 2024.

“Osvojiti tu titulu nije lako, a stvari se lako mogu okrenuti protiv vas u prvim godinama u Formuli 1”, komentira Toto Wolff pa dodaje: “Doista mi se sviđa Mick i njegova obitelj, kako su odgajali djecu s tim nevjerojatno poznatim prezimenom, tako da mislim da zaslužuje priliku.”

“Bio je pod pritiskom. To ne pomaže, a Formula 1 je brutalna. Možda, na neki način, će mu godina izvan utrkivanja u svojstvu trećeg vozača dobro doći kako bi se doveo u bolju poziciju i nadajmo se ponovno našao trkaće sjedalo, slično kao Daniel Ricciardo s Red Bullom.”

Mick Schumacher potpisuje ugovor pod budnim okom Tota Wolffa (foto: mercedesamgf1.com)

Dolaskom u Mercedes Mick slijedi stope svoga oca Michaela, koji se vratio iz vozačke mirovine kako bi vozio za Srebrne strijele od 2010. do 2012. Wolff naglašava da Micka poznaje već dugo, ali ne želi vući usporedbe s njegovim trofejnim ocem.

“Ne bih napravio nikakvu uslugu Micku ni Michaelu kad bih komentirao njihov karakter. Sigurno da je Mick inteligentan mladić koji zna voziti. Uvijek me impresionirao svojom osobnošću. Prvi put kad sam ga upoznao, a to je bilo u njegovoj prvoj sezoni u Formuli 3 na Hockenheimu, ostavio je dojam baš dobre osobe. Osvojio je europsku F3, osvojio je F2, to ne može doći ni otkuda”, kaže Wolff.

Objava Wolff: Mick zaslužuje priliku pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak