Momčad Aston Martina je desetak dana prije početka predsezonskih testiranja prikazala novi bolid s kojim će pokušati doći prema samom vrhu poretka, a ove sezone će uz Lancea Strolla u momčadi biti i Fernando Alonso.

Na samom predstavljanju su bili prisutni vozači te vodstvo momčadi predvođeni Lawrenceom Strollom i Mikeom Krackom. Uvodni dio je protekao u predstavljanju nove tvornice momčadi koja bi trebala zaživjeti kroz nekoliko mjeseci.

”Zima je bila vrlo naporna jer sam pokušavao pomoći momčadi na sve načine kako bi danas ovdje stajali s ovim predivnim bolidom. Zaposlili smo mnoštvo novih radnika i inženjera s kojima očekujemo napredak u poretku te ubrzo i borbu za sam vrh. Tvornica koja je još u izgradnji je najbolje moguće kvalitete što će nam zasigurno pomoći u budućnosti, ali vjerujem da je i ovaj bolid dovoljno dobar da bude blizu najboljih,” rekao je Lawrence Stroll.

”Napredovali smo u svakom segmentu te smo naporno radili tijekom cijele zime kako bi bili spremni za prvu utrku. Imamo vrlo zanimljivu vozačku postavu s kojom se nadamo postići prave rezultate. Fernando je toliko dugo u Formuli 1 da nam donosi mirnoću, a Lance je zaslužio da napokon dobije bolid koji se može boriti za sam vrh,” rekao je Mike Krack.

Dva vozača Aston Martina su bila prilično uvjerena kako je momčad preko zime odradila vrlo dobar posao, ali su ipak jasno rekli kako ne očekuju borbu za sam vrh ove sezone.

”Odlično sam se snašao u novoj momčadi. Jako sam zadovoljan onime što me dočekalo u ekipi, a s novom tvornicom to može biti samo bolje i bolje. Znam da nema prečica na putu do vrha, ali vjerujem da možemo biti dobri. Treba ići korak po korak te vjerujem da ćemo vrlo skoro biti u poziciji gdje želimo – u borbi za sam vrh,” izjavio je Alonso

”Odmorio sam se preko zime i napunio baterije za dugu sezonu pred nama. Cilj je napredovati u odnosu na prošlu sezonu, a s obzirom kako smo išli naprijed od početka prošle sezone vjerujem da možemo napraviti i još jedan dodatan korak ove godine. Puno toga se promijenilo nabolje u momčadi, a nadam se da ćemo se konstantno boriti za bodove, a uz malo sreće i u borbi za postolje,” zaključio je Stroll.

Nakon predstavljanja bolida Aston Martina, očekuju nas još tri predstavljanja bolida prije predsezonskih testiranja – Ferrari, Mercedes i Alpine. U nastavku donosimo nekoliko fotografija novog Aston Martinovog bolida AMR23.

Foto: Aston Martin Media Center

Objava Predstavljen novi bolid Aston Martina – AMR23 pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen