Iz redova aktualnih svjetskih prvaka u Formuli 1, momčadi Red Bull Racing, stiže vijest o pokretanju neovisne istrage zbog optužbi protiv šefa momčadi Christiana Hornera.

Veljača je doista krenula ‘bombastično’ u svijetu Formule 1. Prvo objavom o prelasku Lewisa Hamiltona iz Mercedesa u Ferrari, zatim prezentacijama novih bolida Haasa, Williamsa i Saubera, a u ponedjeljak se u medijskom prostoru pojavila još jedna neočekivana, ali potencijalno jako važna vijest.

Kompanija Red Bull potvrdila je angažman vanjskog odvjetnika sa zadatkom istraživanja optužbi na račun Christiana Hornera. Zasad nije službeno potvrđeno što se točno stavlja na teret šefu momčadi, no Red Bull naglašava da ovo pitanje shvaća vrlo ozbiljno.

“Nakon što je postala svjesna određenih nedavnih optužbi, kompanija je pokrenula neovisnu istragu. Proces koji je već započeo provodi vanjski specijalizirani odvjetnik. Kompanija shvaća ovakva pitanja ekstremno ozbiljno i istraga će biti kompletirana čim to praktično bude moguće. Ne bi bilo prikladno davati bilo kakve dodatne komentare u ovom trenutku”, stoji u objavi Red Bulla.

Horner, koji u Red Bull Racingu funkciju šefa momčadi obnaša od 2005. godine, za nizozemski De Telegraaf rekao je da “u potpunosti negira te tvrdnje”.

Naravno, nakon što je kompanija izašla u javnost s ovakvom izjavom, medijskim prostorom kruže razne teorije. The Guardian i BBC pišu kako se Horner našao pod istragom jer ga je jedan od zaposlenika momčadi optužio za nedolično i nekontrolirano ponašanje.

Objava Red Bull pokrenuo istragu nakon optužbi protiv Christiana Hornera pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak