Savjetnik Red Bulla, Helmut Marko (80), na poznatom je glasu kao iskrena osoba koja nema dlaku na jeziku. Marko je upravo zbog tog stava često na udaru kritika, jer često ima oštre komentare na koje nisu imuni čak ni vozači Red Bulla.

Sergio Perez više je puta to osjetio na svojoj koži, a posljednji put nakon Velike Nagrade Italije.

“Znamo da Perez ima problema u kvalifikacijama. Njegova forma oscilira. On je Južnoamerikanac i nije potpuno usredotočen u glavi poput Maxa (Verstappena) ili Sebastiana (Vettela),” komentirao je Marko za ServusTV, koja je u vlasništvu Red Bulla.

Perez zaostaje 145 bodova za Verstappenom i ima samo dvije pobjede ove sezone, dok ih Nizozemac ima 12. Marko često ističe razliku između Red Bullovih vozača, ali i dodaje kako bi malo vozača bolje obavljalo posao od Pereza.

Marko je svojim komentarom za ServusTV izazvao bijes. Naime, Meksiko ni ne pripada državama Južne Amerike, iako se smatra dijelom Latinske Amerike. Osim toga, Markov komentar bio je uvreda za Pereza i Južnoamerikance. Svoju grešku je priznao u priopćenju za web stranicu ServusTV-a.

“Ispričavam se za moje uvredljive komentare i želim dati do znanja da ne vjerujem u generalizaciju ljudi po kulturnim, rasnim i vjerskim obilježljima,” priznao je Marko i dodao…

“Htio sam istaknuti kako Checova forma ove sezone oscilira, ali bila je pogreška što sam to pripisao njegovom kulturnom obilježju.”

Perez ima ugovor s Red Bullom i za 2024. godinu, ali sve se više spekulira o njegovoj budućnosti s aktualnim konstruktorskim prvakom.

Objava Helmut Marko nazvao Pereza ‘Južnoamerikancem’. Sad se ispričao zbog tog komentara pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić