Mercedes je ove godine kreirao novi vozački par. Čine ga sedmerostruki prvak svijeta Lewis Hamilton i pridošlica iz Williamsa, George Russell. U uvodnom dijelu sezone čini se kako su Britanci stvorili dobar odnos.

George Russell je stigao u Mercedes kao zamjena za Valtterija Bottasa. Na prve tri utrke osvojio je više bodova od Lewisa Hamiltona, no generalno se Mercedes muči. Drugi je u ukupnom poretku timova, ali brzinom evidentno zaostaje za Ferrarijem i Red Bullom.

Što se odnosa dvojice vozača tiče, zasad se sve čini savršeno u redu. Hamilton je nedavno hvalio Russella, a mlađi od dvojice Britanaca objašnjava kako mu nije cilj oduzeti Lewisu status vođe momčadi.

“U Mercedesu nema vozača broj 1 i broj 2. Ponekad vidite kad momčad ima dvojicu vozača u različitim fazama njihovih karijera, da vozači imaju u mislima da se moraju boriti za mjesto vođe, da svaki želi biti broj 1.”

“Za nas obojicu, toga nema. Lewis je ovdje tako dugo, a ja sam novi klinac u momčadi i ne mislim pokušavati biti vođa momčadi, kad vozim uz najvećeg svih vremena koji je ovdje deset godina. On je nešto poput kapetana momčadi i tako bi i trebalo biti”, rekao je Russell u razgovoru za Sky Sports.

George ističe da ima puno toga za naučiti od starijeg momčadskog kolege, pritom ne misli samo na stvari vezane za vožnju.

“Ono čemu se stvarno divim kod Lewisa, puno truda i vremena ulaže u druge sportove ili glazbu, tako odmakne svoje misli od F1. Ja sam jako fokusiran na svoje utrkivanje. Ja posvećujem sve u životu kako bih bio uspješan u kokpitu, ali ponekad se može i pretjerati s tim. Ako si ne date prostor za disanje, možete se ugušiti u svemu tome i onda ne možete izvući maksimum iz svojih nastupa”, izjavio je Russell.

I dok je odnos Mercedesovih vozača zasad idiličan, njihov odnos s bolidom zasad nije tako dobar. Muči ih poskakivanje u vožnji, ali i drugi problemi. Rezultati su do sada zapravo bili i bolji nego što su to performanse bolida sugerirale.

“Sigurno da nije samo poskakivanje”, kaže Russell. Ima i drugih problema koje moramo riješiti. Puno se priča o težini bolida, a mi definitivno nismo među lakšim bolidima na gridu. Tu možemo dobiti na vremenima krugova, pokušavamo poboljšati motor i učiniti ga efikasnijim. Jasno, pravila su sad postojana, no mogli bismo napraviti još neke stvari kako bismo izvukli najviše iz motora.”

“Mislim da neki drugi trenutno rade nešto bolji posao u ovom trenutku. Postoje različiti pristupi i ograničenja koja imamo, no jednom kad riješimo probleme, vjerujem da ćemo značajno popraviti naša vremena”, kaže George.

Objava Russell: Hamilton je kapetan momčadi pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak