Incident koji se dogodio u sprint utrci na ulicama Bakua za Georgea Russella je stvar prošlosti…

Vozači Formule 1 ušli su u užurbani dio kalendara te utrke sada brzo dolaze jedna za drugom. Samo tjedan dana nakon vikenda na obali Kaspijskog jezera oni su već na Floridi, spremni za Veliku nagradu Miamija.

Tijekom sprint utrke u Azerbajdžanu došlo je do (pre)bliske borbe između Georgea Russella u Mercedesu i Maxa Verstappena u Red Bullu. Britanac je napadao na početku utrke i došlo je do kontakta, pri čemu je oštećen Maxov RB19. Iako je na koncu završio treći, ispred Russella, Nizozemac je bio silno ljut i nakon utrke je uputio neke ne baš lijepe riječi na Georgeovu adresu.

Russell sada kaže da je s njegove strane sve u redu, a i dalje stoji pri svom stavu da su njegov napad i pretjecanje bili sasvim legitimni i u granicama fer borbe na stazi.

“S moje strane nema potrebe za raščišćavanjem situacije. Ja ću ga pozdraviti ako se sretnemo u prolazu i siguran sam da ćemo se rukovati kad naletimo jedan na drugoga. Za mene, to je sada prošlost, nešto što je iza nas. Moje viđenje njega i dalje je isto, poštujem ga i mislim da je odličan vozač. Očigledno su neke stvari rečene u žaru tog trenutka, ali dobro, idemo dalje. Ja ću se nastaviti utrkivati na isti način na koji sam to uvijek činio.”

“Dosta se pričalo o tom potezu, ali s moje strane situacija je prilično čista. Krenuo sam u napad, obavio ga, a on je zbog toga bio prilično uzrujan. No znate, to je utrkivanje i takve se stvari događaju. Svi smo ovdje da bismo se borili, oko toga se Formula 1 vrti”, poručuje Russell.

Dodatni komentar situacije dao je za Sky te ponovno bio malo oštriji prema dvostrukom svjetskom prvaku.

“Još kao dijete naučite da ako nekome radite određenu stvar, morate biti spremni prihvatiti da će vam uzvratiti. On je imao popriličan broj takvih poteza, bio je žustar i čvrst u utrkivanju. Pomalo je loše vidjeti onakvu djetinjastu reakciju vjerojatno prvi put kad mu se tako nešto vratilo. Mislim da je to bilo dobro utrkivanje, uzbudljivo utrkivanje. To je jedina stvar koja se dogodila u cijelom vikendu, sve ostalo bilo je prilično dosadno”, rekao je Mercedesov vozač.

I dok je u spomenutoj sprint utrci Russell bio četvrti, nedjeljna Grand Prix utrka bila je dosta loša za Mercedes. Lewis Hamilton upisao je šesto, a Russell osmo mjesto. I dalje se s nestrpljenjem čekaju nadogradnje bolida, a prije toga treba odraditi utrku na Floridi.

“Evidentno je da naš bolid nije dovoljno brz. Trebamo nastaviti raditi dobar posao u pokušati ponovno ovog vikenda. Nadam se da će vikend ići tečnije za nas i da ćemo se moći boriti protiv Aston Martina i Ferrarija. Prošle godine je Miami bio jedna od najtežih utrka sezone za nas, ali uzbudljivo je kad je teško. Nitko ne želi da mu bude lagano i ovo vam daje priliku da nešto napravite drukčije od ostalih”, izjavio je Russell.

Mercedes trenutno drži treće mjesto u poretku konstruktora, 11 bodova iza Aston Martina, ali dobrim nastupom u Bakuu Srebrnim se strijelama približio Ferrari te je sada razlika samo 14 bodova.

Objava Russell: Nemam što raščistiti s Verstappenom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak