Momčad Aston Martina napravila je nevjerojatan iskorak iz 2022. u 2023. Prošle je godine ovaj konstruktor imao skromnu brzinu dovoljnu za tek sedmo mjesto u ukupnom poretku, ali Aston Martin je nakon samo tri utrke u novoj sezoni osvojio više bodova nego u cijeloj prošloj sezoni.

Fernando Alonso pridružio se momčadi i osvojio tri treća mjesta u tri utrke. Trenutno je treći u poretku vozača, a Aston drži drugo mjesto u poretku konstruktora sa 65 osvojenih bodova, devet više od trećeg Mercedesa.

I dok je u momčadi, s punim pravom, oduševljenje zbog ogromnog iskoraka, šef Mike Krack istaknuo je da su ambicije vlasnika Lawrencea Strolla veće od trećeg mjesta. Kanadski milijarder vidi Aston Martin kao budućeg svjetskog prvaka u Formuli 1.

“Lawrence je prilično jasan. Nije trošio puno vremena kako bi nas pita kada ćemo pobjeđivati utrke. Naravno, sretan je s našim iskorakom, ali to nije dovoljno za njegove ambicije.”

“Dobra stvar s Lawrenceom je što znate na čemu ste. On želi više i moramo dostaviti više.”

Mike Krack

Bahrain International Circuit, F1, GP, Bahrain Mike Krack

Razvoj će biti teži nego lani

Aston je zahvaljujući kvalitetnom razvoju bolida većinu bodova prošle godine osvojio u drugoj polovici sezone.

Krack je upozorio da će razvoj ove sezone biti teži nego lani, ali da momčad ima generalnu ideju oko razvoja bolida.

“Prošle smo godine po koracima razvijali bolid. Ove godine imamo jači paket, tako da razvoj neće biti lagan kao prošle godine. Ali moramo napredovati da ostanemo gdje jesmo, jer ćemo nazadovati čak i ako ništa ne radimo na bolidu.”

“Prilično sam uvjeren da možemo nadograditi ovaj bolid, ali samo će vrijeme pokazati jesu li nadogradnje efikasne ili nisu. Mislim da otprilike znamo što moramo raditi i posao je već krenuo.”

Mike Krack

Objava Šef Aston Martina: Postolja nisu dovoljna za ambicije Lawrencea Strolla pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić