Svaki bi konstruktor htio Hamiltona u svojim redovima, ali Ferrari nije u pregovorima sa sedmerostrukim svjetskim prvakom. Istaknuo je to šef talijanske ekipe, Fred Vasseur, nakon što je Hamilton već potvrdio da nije u pregovorima za ugovor s Ferrarijem.

Ranije ovog tjedna pojavile su se ‘žute’ priče koje sugeriraju kako Ferrari sprema izdašnu ponudu za Hamiltona, dok bi putem Mercedesa išao Charles Leclerc. Bilo je i glasina kako bi Carlos Sainz mogao završiti u Audiju, ali… to su samo glasine.

Vasseur je u dobrim odnosima s Hamiltonom još iz F3 i GP2 dana, često se druže i u F1 paddocku, ali to nije kako bi poglavica Ferrarija doveo Britanca u Maranello.

“Prije dva tjedna Carlos Sainz selio se u Audi, a prošli tjedan Leclerc u Mercedes. Dobro je poznato koji je dio sezone, svaki tjedan imamo neku novu priču.”

“Ferrari neće poslati ponudu Lewisu Hamiltonu i nismo to učinili. Nismo imali pregovore, mislim da bi svaka ekipa na gridu htjela imati Lewisa Hamiltona, pričao bih sr***a kada to ne bih rekao.”

Fred Vasseur

Fokus je na Red Bullu

Je li Vasseur morao uvjeriti vozače da im je mjesto u Ferrariju sigurno? Francuza je ovo pitanje dobro nasmijalo.

“Oni mene nisu morali uvjeravati prošli tjedan kada ste ih slali u Sauber, ili Charlesa u Mercedes! Ne moraju mi reći: ‘Gledaj Fred, ne brini, nije istina’. Naviknuli smo se, znamo da će svakog tjedna biti neka nova glasina. Mi smo fokusirani jedino na posao.”

Fred Vasseur

Šef Ferrarija dodao je da još nije u pregovorima s vozačima o produljenju ugovora.

“Nismo u razgovoru. Najvažnija stvar za nas je zadržati fokus na razvoju bolida i trenutnoj sezoni. Za nekoliko mjeseci ćemo pričati o budućnosti. Tada će biti vrijeme za to.”

“Ne želim sada raspravljati o novom ugovoru s njima. To se nije promijenilo. Rekao sam im moj stav, a to je kako je najvažnije da napravimo korak naprijed kako bi bili konkurentni Red Bullu. Mi radimo naš posao i fokusirani smo na plan.”

Fred Vasseur

Objava Šef Ferrarija: Nećemo poslati ponudu Lewisu Hamiltonu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić