Cijeli vikend za Veliku nagradu Španjolske je u znaku Maxa Verstappena, nakon što je dominantno uzeo sva tri treninga, konkurenciju je u kvalifikacijama ostavio daleko iza sebe, ali Nizozemac smatra da je tu bilo još prostora za poboljšati vrijeme.

Max Verstappen ostvario je svoj četvrti pole position u ovogodišnjoj sezoni i prvi na stazi u Kataloniji. Nakon što je već bio najbrži u Q1 i Q2, Nizozemcu je bio dovoljan samo jedan krug da ostavi svoje konkurente bez pravog odgovora. Iako je izašao iz garaže da napravi i drugi brzi krug, ubrzo je postalo jasno da nitko od konkurenata ne može ugroziti njegov 24. pole position u karijeri.

”Ulazeći u Q3 znao sam da u bolidu ima još puno potencijala, pa sam mogao ići do krajnjih granica u tom prvom krugu, a i bolid je bio doista brz. Onda smo naravno izašli ponovno za drugi krug koji bi bio još bolji.”

“Mislim da se GP [trkaći inženjer Gianpiero Lambiase] malo previše uzbudio i rekao mi da odustanem”, rekao je Verstappen i pojasnio zašto su prekinuli drugi brzi krug:

”Bilo je to samo da bi smo uštedjeli gume, možda će nam trebati sutra, ne znamo. Već smo rekli u garaži ako ostali vozači ne bi bili brži od mene, možda ne bismo završili krug, pa smo to i učinili.”

S obzirom na rezultate ovog vikenda novinari su upitali dvostrukog svjetskog prvaka kako se osjeća u bolidu na što je Verstappen rekao da se od petka i prvog treninga osjeća jako dobro u:

”Moram reći da se bolid ponaša prilično dobro. Napravio sam male prilagodbe, ali odmah sam se osjećao ugodno – i duge i kratke vožnje. Nikad nije lako ići do granica u Formuli 1, ali uzbudljivo je voziti, pruža mi puno samopouzdanja i kada imate sve to, zaista možete pritiskati do krajnjih granica”, rekao je Verstappen.

Verstappen se trenutno sa 144 boda nalazi na prvoj poziciji u poretku vozača. S obzirom na to da mu glavni konkurenti za naslov prvaka Fernando Alonso i momčadski kolega Sergijo Perez, utrku počinju s devetog odnosno 11. mjesta, samo sudar ili nekakav mehanički kvar može spriječiti Verstappena da dođe do 40. pobjede u karijeri. Utrka je na rasporedu u 15:00 sati.

Objava Verstappen: Drugi krug bio bi još bolji pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija