Na Velikoj nagradi Katara i matematički je riješeno pitanje svjetskog prvaka Formule 1 za 2023. Max Verstappen došao je do svoje treće titule u karijeri, ali do kraja sezone nema namjeru maknuti nogu s gasa.

Potvrda titule prvaka svijeta dogodila se u subotnjoj sprint utrci, kad je Max Verstappen osvojio drugo mjesto, a Sergio Perez bio prisiljen odustati nakon sudara. S titulom u džepu, Nizozemac je u nedjelju još jednom suvereno osvojio glavnu Grand Prix utrku, pobijedivši ispred McLarenovog vozačkog para Piastri-Norris.

Utrku su obilježile velike vrućine u kojima vozačima posao nije bio lagan, ali i pravi festival ulazaka u boks, nakon što je trajanje svakog pojedinog stinta ograničeno na maksimalno 18 krugova. Verstappen je upisao svoju 14. pobjedu u 17 utrka, a prema najavama, na tome ne misli stati.

“Mislim da je utrku riješio moj prvi stint. Nakon toga mogao sam samo kontrolirati brzinu, pobrinuti se da mi gume stalno budu u dobrom radnom okviru. McLareni su ponovno danas bili brzi, morao sam pritisnuti, tako da je definitivno bila teška utrka. Malo ćemo sada uživati u ovome, ali ostale su još neke utrke koje želimo pobijediti”, poručio je Verstappen.

Vozač Red Bull Racinga uistinu uživa u spektakularnoj sezoni, a takva dominacija ne viđa se često. Govorio je o tome što njemu znači osvajanje treće titule i usporedio ovu s prethodnima.

“Nevjerojatno sam ponosan na sve koji su uključeni u ovaj projekt. Bio sam vrlo sretan jer su tamo bili mnogi ljudi koji su mi važni. Moja obitelj, važni članovi tima, svi su bili tu kako bismo brzo slavili i to je bilo lijepo. Svaka moja titula nosila je veoma različite osjećaje i mislim da je to predivno. Prva je bila jako emotivna, a mislim da je ova najbolja u pogledu nastupa i dominacije koju smo uspostavili kao tim, tako da imam puno različitih osjećaja uz svaku od tri titule.”

“Mislim da čak niti unutar momčadi nitko nije očekivao da ćemo imati ovakvu sezonu i ovaj broj pobjeda. Naravno, vrlo smo ponosni na naša postignuća i ja sam ponosan što sjedim ovdje i govorim o osvajanju prvenstva”, rekao je Max.

Do kraja prvenstva ostalo je pet utrka, a vozači Formule 1 dosta će vremena provesti na američkom kontinentu. Dvije će se utrke održati u SAD-u, jedna u Meksiku i jedna u Brazilu, prije finala u Abu Dhabiju.

Objava Verstappen: Malo ćemo uživati, ali ima još utrka u kojima želimo pobijediti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak