Dijele nas svega dva dana do gašenja prvih svjetala, testiranja su iza nas, a već imamo prve informacije vezane uz ovogodišnje bolide s kojima će timovi krenuti u “rat”.

Tijekom jučerašnje press konferencije imali smo priliku čuti neke od ovogodišnjih vozača Formule 1. Jedan od tih je i aktualni svjetski prvak Max Verstappen, koji je upitan je li tim u boljoj poziciji nakon ovogodišnjeg testiranja u odnosu na prošlogodišnje.

“Da, 100 posto. To je cilj. Uvijek se pokušavaš poboljšati. Lijep je osjećaj, dobro uravnotežen. Svaki tim je pomalo izgubio promjenom pravila za podnice, ali to se uvijek potrudite nadoknaditi. Mislim, imali smo općenito tri dobra dana testiranja, a odrađen je i dobar posao preko zime. To moramo pokazati ovaj vikend i općenito kroz sezonu. Svaka staza je sama po sebi posebna zbog načina ponašanja bolida, ali da, imali smo dobre testne dane”, izjavio je Max.

Momčad iz Milton Keynesa je zbog povrede financijskih pravila 2021. godine dobila, uz novčanu kaznu, i kaznu u vidu smanjenog vremena kojeg smiju provesti testirajući u zračnom tunelu, što je svakako ogroman udarac. Uz sve to ekipa ne krije probleme s kilažom s kojom su se mučili prethodne sezone, ali kako Max kaže taj problem je saniran.

“Težina je bila problem prošle godine. Već smo se tijekom prošle godine popravljali, ali ovaj bolid ima nekoliko različitih stvari na sebi. Otpočetka sam osjećao da je to nešto što mi se sviđa”, napomenuo je branitelj naslova.

Uz sve navedeno, Red Bull djeluje brzo, snažno, te je za očekivati kako ćemo još jednu sezonu gledati konkurentne “Crvene bikove”. Na testiranju su izgledali sjajno, ali znamo kako to biva, prva utrka je pravi test, a na sreću nas vjernih fanova nama najdražeg sporta, na to više ne moramo dugo čekati.

Objava Verstappen: Poboljšali smo se u svemu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić