Činilo se početkom prošle godine da su Red Bull i Ferrari podjednake snage. Međutim, nakon ljetne stanke vidjeli smo rijetko viđenu dominaciju Red Bulla. Jedino je George Russell ‘oteo’ pobjedu Red Bullu nakon VN Austrije, gdje je Charles Leclerc uzeo zadnju pobjedu u sezoni za Ferrari.

Max Verstappen oborio je nekoliko rekorda. Pobijedio je u 15 utrka i osvojio čak 454 boda, a titulu svjetskog prvaka osigurao je još početkom listopada u Japanu.

Devetostruki pobjednik F1 utrke, Mark Webber, smatra da će njegova bivša ekipa ostati najbolja i u novoj sezoni F1.

“Red Bull je još uvijek najopasnija ekipa. Zapravo, svi trebaju povisit razinu u svakom aspektu. Vidjeli smo da je Mercedes imao pouzdan bolid, Ferrari baš i ne, a Red Bull je imao dobru pouzdanost i bio je snažan na svim stazama.”

“A Max, on je ponekad kategorija za sebe. Meni je posebno bilo vidjeti što je napravio u Belgiji. To je, jednostavno, bilo nevjerojatno.

Mark Webber

Podsjetimo, Red Bull je kažnjen s 10 posto smanjenog vremena u zračnom tunelu do listopada zbog prekoračenja budžeta od 145 milijuna dolara u 2022.

“Ne znam koliko će to utjecati na njih, ali siguran sam da imaju dovoljno kreativnih ljudi koji će nastaviti sa sjajnim radom.”

“Ali pitanje je koliko je Mercedes prošle godine uložio resursa u razvoj za sljedeću godinu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će proći prva četvrtina sezone s obzirom na te elemente.”

Mark Webber

Objava Webber: Red Bull će biti najopasnija ekipa u 2023. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić