Potvrđen je još jedan važan datum u predsezonskom periodu Formule 1. Williams će 6. veljače predstaviti dizajn svog bolida za 2023.

Momčad iz Grovea startat će sa svojim aktivnostima u novoj F1 sezoni 6. veljače u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu predstavljanjem timskih boja, odnosno vanjskog dizajna bolida. Predstavljanju će naravno nazočiti i vozači, Alexander Albon i novak Logan Sargeant, koji je u Williamsu zamijenio Nicholasa Latifija.

Iza Williamsa je još jedna teška godina. Nakon pozitivnog pomaka u 2021. kad je završio na osmom mjestu konstruktorskog poretka, Williams se lani vratio na začelje, na kojem je završavao i prvenstva 2018., 2019. i 2020.

Na kraju prošle godine objavljeno je kako Jost Capito napušta mjesto šefa momčadi, no još uvijek nije poznato tko će obnašati tu dužnost u novoj sezoni. U svakom slučaju, Williams će nastojati uz pomoć nekih novih lica pobjeći s dna poretka.

Williamsovo predstavljanje ujedno je prvo po redu, barem za sada. Još se čekaju datumi Red Bull Racinga, Mercedesa, Alfe i Haasa.

Objava Williams zakazao ‘season launch’ za 6. veljače pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak