Fernando Alonso izgubio je do prvog zavoja utrke drugo mjesto od trećeg Lewisa Hamiltona u Mercedesu, a kasnije je morao nakratko radi njega i pritisnuti kočnice pri izlasku iz prvog zaustavljanja u boks, kada su iz Mercedesove garaže pustili Hamiltona na njegovu putanju.

Taj incident je dodatno pregledan, ali je nekim čudom prošao bez kazne od strane sudaca.

Alonso je zatim vratio svoju početnu poziciju uz pomoć DRS-a, prestigavši Hamiltona u posljednjoj šikani u 22. krugu.

Hamilton je zatim krenuo u potjeru i bio na kratko ispod dvije sekunde zaostatka tijekom zadnjih 10 krugova, prije nego što je Alonso ipak dodatno ubrzo i osigurao svoje mjesto kao drugoplasirani iza dominantnog pobjednika utrke Maxa Verstappena.

S obzirom na prijetnju Mercedesa, Alonso je rekao da nije bilo nijednog kruga u kojem bih se mogao malo opustiti u, kako je opisao, nevjerojatnoj borbi. Dodao je da je za vrijeme trajanja utrke vozio kao da su kvalifikacije:

“Nadali smo se da ćemo malo više izazvati Red Bull, ali izgubili smo mjesto na početku od Lewisa.”

“Bitka s njim bila je toliko intenzivna da nisam imao niti jedan krug u kojem bih se mogao malo opustiti. Dakle, bila je to nevjerojatna bitka.”

Alonso vjeruje da se ravnoteža performansi mijenjala u korist Hamiltona kako je utrka odmicala, pošto Mercedesov W14 sada ima već donekle razrađene nadogradnje u usporedbi sa svježe nadograđenim AMR23:

“Na početku sam imao malo više tempa. U globalu, mislim da je Lewis imao malo više brzine.”

“Bila je to vrlo zahtjevna utrka, svih 70 krugova kao da sam vozio kvalifikacije.”

Alonso je dodao da će za sljedeću utrku, VN Austrije početkom srpnja, cilj momčadi biti izvršiti veći pritisak na Maxa, nakon što su ga iz momčadi uputili da ipak uspori s tempom prema kraju utrke, pomažući tako Verstappenu da pobijedi s 9,57 sekundi prednosti:

“Osjećao sam da je bolid u redu. Ali, samo sam slijedio upute. Nadamo se da to znači da ipak imamo malo više tempa. Dakle, sljedeći put, stavljamo veći pritisak na Maxa.”

Objava Alonso: Kao da sam vozio kvalifikacije pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic