Otmar Szafnauer više nije šef momčadi Alpine. Njegova zadnja utrka na tom radnom mjestu bila je VN Belgije, a Otmarov posao privremeno preuzima Bruno Famin. On kaže da neće žuriti s donošenjem odluka važnih za budućnost momčadi.

U redovima Alpinea nema mira. Momčad je u zadnjih nekoliko godina doživjela veliki broj promjena u svom vodstvu, a najnovije u nizu promjena objavljene su tijekom vikenda u Belgiji. Potvrđeno je tada da Alpine napuštaju šef momčadi Otmar Szafnauer i sportski direktor Alan Permane. Također, Pat Fry više neće raditi za francusku momčad, već seli na mjesto šefa tehničkog odjela u Williamsu.

Ulogu šefa momčadi privremeno će preuzeti potpredsjednik Alpine Motorsportsa, Bruno Famin, počevši od VN Nizozemske krajem kolovoza. On bi trebao voditi Alpine uz novog CEO-a, Philippea Kriefa, koji je nedavno zamijenio Laurenta Rossija. Julian Rouse imenovan je privremenim sportskim direktorom, a Matt Harman čelnim čovjekom tehničkog odjela. Obojica odgovaraju Faminu, koji kaže kako mora odraditi važne razgovore sa zaposlenicima Alpinea.

“Posao broj jedan je razgovarati s osobljem, sa svim ljudima koji su ovdje, te podijeliti s njima što se događa, objasniti im i pobrinuti se da svi rade u istom smjeru. Potrebna nam je energija svih, trebamo sve glave na okupu. Jasno, za sve ljude, pomalo je teško dati sve informacije. Idem u Enstone podijeliti informacije, dati objašnjenja, odgovoriti na pitanja osoblja u Enstoneu”, kaže Famin u razgovoru za F1 Nation.

Postavlja se pitanje kad će Alpine dobiti novog šefa momčadi i novog šefa tehničkog odjela, ali Famin kaže da se sa zapošljavanjem novih lica neće žuriti.

“Nema rokova jer mislim da trebamo stvarno dobru procjenu situacije. Nećemo čekati kompletnu procjenu da bismo povukli poteze jer se moramo poboljšavati od utrke do utrke, korak po korak. Želim uvesti konstantna poboljšanja u momčadi. Primjerice, Matt Harman radi vrlo dobar posao. Potpuno vjerujem Mattu, a on vodi naš tehnički tim. Stoga, nema žurbe s mijenjanjem nekoga na toj tehničkoj strani.”

“Sa sportske strane, također potpuno vjerujem Julianu Rouseu. Mislim da on ima vrlo dobre ideje. Podijelit ću ih s osobljem, ne mogu to komentirati javno. Što se pak tiče funkcije šefa momčadi, u ovom trenutku to ću raditi ja. Razmislit ću o tome pa odlučiti. Nema žurbe, možemo se snaći”, poručio je Famin.

Nakon 12 utrka sezone, Alpine se u poretku konstruktora nalazi na šestom mjestu. McLaren je ostvario značajan napredak u utrkama prije ljetne stanke, tako da ima čak 46 bodova više od Alpinea.

Objava Alpine: Nećemo žuriti s izborom novog šefa momčadi pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak