Izazovni su dani u Wokingu. Oscar Piastri i Lando Norris u prve dvije utrke sezone osvojili su za McLaren 15. mjesto, dva 17. mjesta, a mladi Australac je i odustao u Bahreinu. To je najgori ulazak u sezonu za britanskog konstruktora još od 2000. godine.

Dobra je vijest za ljubitelje McLarena što bolid ima brzinu da konkurira za osvajanje bodova. Piastri se u Džedi kvalificirao na osmo mjesto, ali sreća nije bila na njegovoj strani. Morao je u boks nakon dodira s Pierreom Gaslyjem u uvodnom krugu utrke.

Norris se kvalificirao na 13. mjesto u Melbourneu nakon izazovnih kvalifikacija. Konzistentno je proklizavao po stazi i bio je tri desetinke sporiji od desetoplasiranog Alexa Albona u Q2. Britanski vozač priznao je za Motorsport.com da ne vozi na najvišoj razini ove sezone,

Lando Norris, McLaren MCL60, runs through the gravel

“Teško je, posebno kada su razlike tako male. Ne želim prihvatiti borbu za P13 ili P12, ali ne mogu pronaći ritam koji bih htio. Ne znam gdje mi je limit u svakom zavoju, tako da ne mogu reći da vozim na razini na kojoj bih htio,” priznao je Norris

Ipak, Norris je priznao da mu bolid ne olakšava posao.

“Bolid je varljiv u vožnji, lako je prekoračiti granicu,” dodao je.

McLaren preuzima krivicu

Međutim, šef McLarena, Andrea Stella, skreće krivicu s vozača na momčad. Komentirao je za Motorsport da poštuje kritično razmišljanje svojih vozača, ali da im momčad nije olakšala posao.

“Ne vjerujem da Lando pretjeruje za volanom. Ovaj je bolid zahtjevan za vožnju, posebno u kočenju, često možete vidjeti kako nam blokira prednji ili stražnji kraj bolida. To znači da treba gurati bolid kako bi kočenje nekako uspjelo, a prostora za grešku nema na stazama poput ove [U Australiji], gdje su hladniji vremenski uvjeti i puše vjetar.”

“Vozači moraju napadati stazu jer bolid nije dovoljno brz, tako da moraju uzimati te rizike. Ne bih rekao da pretjeruju, već se trude izvući najviše iz bolida. Bolid je pretežak za vožnju i performanse nisu dobre, a to je isključivo odgovornost momčadi.”

“Cijenimo što Lando i Oscar daju sve od sebe na stazi i imaju tako kritično razmišljanje, ali znamo da je momčad ta koja mora napraviti bolji posao.”

Objava Norris nezadovoljan: Ne želim se boriti za 13. mjesto, ali ne mogu pronaći ritam pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić