Prvi je trkaći vikend nakon ljetne stanke, Velika nagrada Nizozemske, a Ferrari opet ima jako puno problema sa svojim bolidom. Uspjeli su Leclerc i Sainz ući u Q3 u subotnjim kvalifikacijama, ali onda je monegaški vozač doživio nesreću…

Izlijetanje Charlesa Leclerca dogodilo se u zavoju broj 9. Izgubio je kontrolu nad Ferrarijevim bolidom i pogodio zaštitnu ogradu. Oštećenja su bila prevelika da bi mogao nastaviti pa je ostatak kvalifikacija pratio kao gledatelj. Danas ga čeka start s devete pozicije.

“Vozio sam dva uzastopna brza kruga tamo i pokušao dati najbolje od sebe, ali nažalost nije upalilo”, komentirao je nakon kvalifikacija Leclerc. Imamo bolid kojim je vrlo teško upravljati cijelog vikenda i vrlo je teško pronaći pravi balans. U toj situaciji izgubio sam prednji dio bolida, onda i stražnji, jednostavno nisam mogao uhvatiti taj zavoj i završilo je tako kako je.”

“Definitivno trebamo istražiti u čemu je stvar jer jako se mučimo, posebno s balansom bolida i to čini vožnju vrlo teškom. Zasad nemamo nekih pokazatelja što je uzrok problema.”

Carlos Sainz osvojio je šestu startnu poziciju. S obzirom na sve probleme s bolidom i evidentan nedostatak brzine na stazi Zandvoort, Španjolac kaže da rezultatom može biti zadovoljan.

“Mislio sam da ćemo imati tešku borbu kako bismo uopće ušli u Q3, a biti na šestoj startnoj poziciji je pristojan ishod. Nismo napravili nikakve pogreške, odradili smo ove kvalifikacije na dobar način, vozili dobre krugove, tako da mislim da trebamo biti sretni zbog šestog mjesta, uzmemo li u obzir performanse našeg bolida ovog vikenda.”

“Kad bismo tu negdje završili i u nedjelju, to bi bio pristojan rezultat. Williams, McLaren, Red Bull, Mercedes, Aston Martin… Svi su oni brži od nas, što nas smješta na 11. ili 12. mjesto. Stoga, šesto mjesto je sasvim dobra startna pozicija”, rekao je Sainz.

Znajući da su ranije tijekom ove sezone kvalifikacije uglavnom bile bolje od utrke za Ferrarijeve vozače, moguće da je pred Sainzom i Leclercom još jedno tmurno nedjeljno poslijepodne, nevezano za vremensku prognozu i stanje na nebu iznad Zandvoorta.

Objava Leclerc završio kvalifikacije u zaštitnoj ogradi: Bolidom je vrlo teško upravljati pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak