Nakon odlaska Pierra Gaslya u Alpinu, ostalo je jedno prazno mjesto u ekipi Alpha Taurija, pa je talijanski konstruktor morao pronaći partnera Yukiju Tsunodi. Nakon sjajne izvedbe Nycka De Vriesa na VN Italije prošle sezone, kada je mijenjao bolesnog Alexandera Albona, tim iz Faenze upravo je njemu ponudio mjesto u bolidu Formule 1.

De Vries je bivši prvak Formule 2 i Formule E, pa je kao takav mnogima djelovao kao potencijalni vozač Formule 1. Nizozemac je bio pod okriljem Mercedesa gdje je bio rezervni vozač, a prošle sezone je dobio priliku odvoziti jednu utrku u Williamsu na utrci za VN Italije gdje je odvozio sjajnu utrku i završio na devetoj poziciji.

Nakon raznih okolnosti, ludog “Silly Seasona” oslobodilo se mjesto u ekipi Alpha Taurija nakon odlaska Pierra Gaslya u Alpine, a tim iz Faenze je odlučio angažirati upravo sjajnog Nizozemca koji je mnoge oduševio spomenutom izvedbom.

Ipak, nije sve počelo tako bajno, De Vries se muči sa svojim bolidom i redovno je na začelju. To možda i ne bi bio veliki problem kada Nizozemac ne bi redovno oštećivao svoj bolid, ali kako vjeruje Juan Pablo Montoya, potrebno je malo vremena kako bi se privikao.

“Nije lako kada tek stignete u F1, vjerujem kako mu samo treba malo vremena. Vjerujem kada se vrati u Europu, na staze koje su mu itekako poznate, bit će bolji. Raspored je težak i za njega, odmah se na početku susreo s nepoznatim stazama, vjerujem kako je i on svjestan kako će njegove izvedbe biti bolje kada se vrate na njemu poznate staze”, rekao je Montoya.

Helmut Marko ga želi zamijeniti?

Vrijeme je svakako Nizozemčev najveći protivnik, a kako kruže glasine, Daniel Ricciardo je već posjetio Faenzu te dao svoj otisak za sjedalo. Svima je poznat karakter Helmuta Marka, njegova hladnokrvnost te kada je on u pitanju, zaista je sve moguće.

“To je stvarnost dogovora i Formule 1, moraš imati dobre izvedbe. Ali, pokazao je neke znakove dobrih izvedbi, tako da moramo sve to sagledati nešto kasnije i dati mu nešto više vremena”, zaključio je legendarni Kolumbijac.

Red Bull posjeduje mnoštvo vozača u svojoj akademiji, postoje mnogi koji bi htjeli, a možda čak i bolje iskoristili priliku koju je dobio Nyck De Vries. Najbolje za njega bi bilo kada bi upravo tu pronašao svoju motivaciju te “trznuo” se iz zimskog sna.

Objava Montoya: De Vriesu je potrebno još vremena. Bit će bolji pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić