Noćni kadrovi MotoGP utrke u Qataru jasno daju do znanja da je počelo još jedno prvenstvo. Ovo će biti znatno drukčije od prethodnih jer osim što je povećan broj utrka, došlo je do promjena timova, pojačala se interna Ducatijeva konkurencija a stigli su i novi mladi lavovi. Agresivno je krenulo od prvog treninga na, u pravilu prašnjavoj pustinjskoj stazi, međutim neočekivano se u kombinacije uplela kiša što još na GPu u Qataru nismo vidjeli. Na treninzima su se na vrhu držali Martin, M. Marquez i Acosta a prve ovogodišnje kvalifikacije su na neki način prošle očekivano, tako da je na vrhu ostao Martin ispred Espargara i Bastianinija dok su iz drugog reda startali Binder, Bagnaia i M.Marquez.

U prvi zavoj na Sprint utrci doletio je Martin ispred Bindera i Bastianinija. Binder je napao Martina na kraju prvog kruga i skoro je došlo do kontakta ali KTM je pokazao da ima brzinu. Njih dvojica su tada već odmaknuli Espargaru, Bagnai i Bestiji na 0,4 sekundi. Prednost se ustalila nakon drugog kruga, u trećem je pao DiGianantonio, tada na šestoj poziciji, a Bagnaia krenuo u napad, Došao do trećeg mjesta i približavao se vodećoj dvojci, Martinu i Binder, a zanimljivo je da je tada najbrži krug utrke odvozio Acosta.

U završnom dijelu utrke odvojila se šestorka: Martin, Binder, Bagnaia, Espargaro, Marquez, Bastianini. Prvi je napao i prošao Marquez protiv Espargara. Binder je zaostajao za Martinom preko pola sekunde i bilo je pitanje hoće li ga napasti Bagnaia koji je progresivno smanjivao zaostatak. Marquez je tri kruga prije kraja pogriješio pa je Espargaro vratio treće mjesto a Marquez i Bastianini su nakon toga sa zaostatkom od preko pola sekunde ispali iz borbe za podij.

Espargaro je u samoj završnici i dalje jedini pokazivao intenciju napada te uspio u zadnjem krugu prestići Bagnaiu. Martin je za to vrijeme kontrolirao i kao vodeći završio utrku dok je Binder uspio sačuvati drugo mjesto ispred Espargara. Da se vozio još jedan krug, pitanje je da li bi mu to uspjelo.

GP utrka je na programu u nedjelju u 18.00 sati.