Martinova dominacija, uz pad na prvom treningu, nastavila se i u Tajlandu dok je vodeći u ukupnom poretku Bagnaia počeo sramežljivo. Do kvalifikacija se situacija nije previ[e promijenila tak oda je Martin ponovno osvojio Pole position ispred Marinija i Espargara. Bagnaia je startao šesti, ispred njega su još bili Bezzecchi i Binder.

Martin je očekivano najbolje startao Sprint utrku ispred Marinija i Espargara. Bagnaia je stigao na kratko do četvrtog mjesta ali i vrlo brzo pao na deveto. Već nakon prvog kruga Martin je imao preko pola sekunde prednosti ispred Marinija, krug kasnije skoro već i sekundu. Uz to je vozio i najbrže krugove pa je praktično tada već pobjednik bio odlučen. Za treće mjesto je Binder relativno rano riješio Espargara i počeo napadati Marinija. Bagnaia je malo ubrzao i stigao do sedmog mjesta ali mu je na šestom bježao Marquez za više od 1,5 sekundi.

Nakon pola odvožene utrke Martin je imao prednost od 1,5 sekundi a borba za drugo mjesto je trajala i dalje premda je Binder prestigao Marinija. Iza njih je i dalje bio Espargaro, zatim Bezzecchi i Marquez do kojeg je Bagnaia smanjio zaostatak na nešto manje od sekunde. Vidjelo se da aktualni prvak vozi sve bolje ali za obranu naslova će morati pokazati više, od kvalifikacija do početnog dijela utrke. Pogotovo u Sprint utrkama gdje je vremena još i manje.

Do kraja više nije bilo bitniji promjena, Martin je uvjerljivo pobijedio a Binder je obranio drugo mjesto ispred Marinija. U zadnjem krugu je Marquez iskoristio grešku Espargara te došao do četvrtog mjesta. Bagnaia je u predzadnjem krugu dostigao Bezzecchija, bio mu na repu do kraja, međutim nije imao priliku za napad.