Lando Norris bio je oduševljen i iznenađen postoljem na Velikoj nagradi Kine. Dokaz toga koliko je Britanac bio iznenađen rezultatom je i priznanje da je čak imao i okladu o tome koliko će zaostati za Ferrarijem, što se na kraju ipak nije ostvarilo.

Norris se kvalificirao na četvrto mjesto iza vozača Red Bulla i Aston Martinova Fernanda Alonsa, no unatoč pristojnoj startnoj poziciji Britanac nije imao puno očekivanja od utrke s obzirom na to da je brzinu bolida na subotnjoj Sprint utrci opisao kao ”šokantnu”.

Međutim, momčad McLaren je tijekom utrke odlučila Norrisa u boks uvesti samo jedan put, prilikom jednog od dva perioda sigurnosnog automobila tijekom utrke, dok su Verstappen i Perez morali ići po dva puta te je na taj način Britanac preskočio Pereza u poretku i s odličnom vožnjom do kraja utrke uspio ostvariti najbolji rezultat sezone.

”Iznenađen sam, pa sam vrlo sretan! Sretan sam zbog cijele momčadi, zaslužili su to… dobri ulasci u boks, danas se sve poklopilo. Ne znam zašto, no stvarno nisam očekivao da će danas biti ovakva utrka kakvu smo imali, no bilo mi je ugodno, puno sam pazio na gume, što je bilo mnogo lakša zadaća nego što sam imao [u Sprintu] jučer.”

”Jednostavno mogao sam pritiskati, bolid je bio odličan i osjećao sam se ugodno, tako da je to dobar dan, dobri bodovi i još jedno postolje [nakon trećeg mjesta u Australiji]. Vrlo sam sretan”, rekao je Norris.

Što se tiče toga je li bio iznenađen što je bio brži od Pereza, Norris je dodao:

“Iznenadio sam se mnogim stvarima – nedostatkom tempa Ferrarija danas, našim dobrim tempom, i pretpostavljam više nama u usporedbi s Red Bullom, što je bilo tako iznenađujuće.”

“Jednostavno nisam uopće očekivao ovakav današnji dan. Sve sam pripremio da odem kući rano i da ne budem na postolju! To je ugodno iznenađenje, ali pokazuje da je tim obavio dobar posao, naporno radimo i to se isplati.”

Norris je također otkrio da je pred utrku napravio okladu koliko će McLaren zaostati za Ferrarijem, samo da bi na kraju Charles Leclerc i Carlos Sainz prešli cilj s zaostatkom od 10, odnosno 20 sekundi iza njega.

“Napravio sam okladu koliko ćemo zaostati za Ferrarijem danas,” osmjehnuo se Norris. “Mislio sam 35 sekundi i jako sam pogriješio. Drago mi je što sam pogriješio sam sa sobom u svojim okladama, ali bio je to dobar dan za sve.”

Objava Norris o rezultatima utrke: Iznenađen sam! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija