Iako je vodio u prvom dijelu utrke, Lando Norris opet nije mogao do svoje prve pobjede u Formuli 1. Na stazi su ga prestigli Max Verstappen i Lewis Hamilton, no na kraju mu je ipak pripalo drugo mjesto nakon Hamiltonove diskvalifikacije.

Lando Norris odlično je startao u utrci za Veliku nagradu SAD-a. Dobio je borbu protiv Charlesa Leclerca i poveo utrku. Držao je prvo mjesto do otprilike polovice utrke, kad ga je prestigao Max Verstappen. Trostruki prvak svijeta startao je sa šestog mjesta i postepeno se probijao prema vrhu.

U drugom dijelu utrke dobro je išao Lewis Hamilton u svom Mercedesu pa se i on uspio probiti ispred Norrisa, međutim nekoliko sati nakon utrke suci su zbog tehničkih nepravilnosti na bolidima diskvalificirali Hamiltona i Leclerca, tako da je McLarenov vozač promoviran na drugu poziciju. Landu je to šesto postolje ove sezone i peti trofej za drugo mjesto. Nikako da mu se sve posloži za prvu pobjedu.

“Vodio sam u utrci, mogao sam je kontrolirati, ali jednostavno danas nije bilo dovoljno. Ipak sam sretan jer bila je to dobra utrka s moje strane. Znali smo s čime ćemo se mučiti, znali smo što će nam biti teško danas – bila je to degradacija guma. Brzina kroz prvih deset krugova svakog stinta bila je dobra, jednostavno je nismo mogli zadržati dovoljno dugo. Idemo prema cilju, napredujemo iz vikenda u vikend, samo nam je potrebno još nekoliko koraka”, rekao je Norris nakon utrke.

Norris se još osvrnuo na borbu koju je vodio protiv svog sunarodnjaka, Lewisa Hamiltona. Bio je to okršaj za drugo mjesto, iako se na kraju zbog Hamiltonove diskvalifikacije pokazao nebitnim.

“Morao sam nešto pokušati, zar ne? Ali nisam ga mogao zadržati”, rekao je Lando o svojoj obrani.

“Nije mi ostalo dovoljno brzine u gumama na kraju. Vidjeli ste kako se brzo odvojio, a morao sam se pobrinuti za svoju utrku. Napravio sam najbolje što sam mogao. Trebalo je i pritiskati i čuvati gume, a to je danas bilo preteško. Možda da je staza bila hladnija, odgovaralo bi nama malo više, ali nije bila. Ipak sam sretan jer momčad je odradila odličan posao. Završiti ovdje na postolju bolje je od onoga što smo očekivali prije vikenda.”

Norrisov momčadski kolega Oscar Piastri nije završio utrku u Austinu. Dobro je krenuo i probio se s desetog na šesto mjesto, ali imao je kontakt s Estebanom Oconom, zbog kojeg su ubrzo obojica odustali.

Objava Norris: Vodio jesam, ali nije bilo dovoljno pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak