Meksikanac Sergio Perez zaradio je tri mjesta grid kazne za iduću utrku u Španjolskoj nakon što je FIA-jina komisija sudaca zaključila kako se Red Bullov vozač odvezao do boksa s previše oštećenim bolidom na VN Kanadi.

Podsjetimo, Perez je odustao u 53. krugu iz utrke u Kanadi nakon što se izvrtio i znatno oštetio stražnje krilo na svojem Red Bullu. Stražnje krilo bilo je smrskano i skoro je otpalo s bolida, dok su manji dijelovi otpadali s bolida dok se Perez vozio prema boksu gdje se povukao iz utrke.

Osim što je kažnjen Perez zbog riskantne vožnje s oštećenim bolidom, FIA je sankcionirala i Red Bull i kaznila aktualnog konstruktorskog prvaka s 25,000 eura.

Iz Red Bulla su nakon utrke potvrdili kako su htjeli da se Perez vrati u garažu kako bi izbjegli mogući izlazak sigurnosnog automobila, koji ne bi išao u korist njegovom momčadskom kolegi, Maxu Verstappenu, koji je tada vodio u utrci.

“Nakon kontakta sa zaštitnom ogradom u šestom zavoju, Perez je nastavio voziti po stazi ostatak kruga sa značajno oštećenim bolidom. Pritom je izgubio nekoliko dijelova na putu do boksa,” piše u priopćenju sudaca.

“Red Bull je potvrdio na saslušanju kako je savjetovao Perezu povratak u boks jer je htio izbjeći izlazak sigurnosnog automobila. Suci smatraju kako je uz financijsku kaznu u ovom slučaju potrebna i sportska kazna zbog sigurnosnih propusta u incidentu.”

Perez je uoči vikenda u Kanadi produžio ugovor s Red Bullom do kraja 2026. godine, ali njegov vikend nije prošao dobro nakon tih sjajnih vijesti. Drugu uzastopnu utrku završio je izvan bodova i drži tek peto mjesto u prvenstvu vozača sa 107 bodova, 87 manje od Verstappena.

Objava Sergio Perez dobio kaznu za iduću utrku u Španjolskoj pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić