Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton uz svoje ime ima čak 103 pobjede u Formuli 1, ali novu čeka skoro tri godine nakon posljednjeg trijumfa na VN Saudijske Arabije 2021. godine. Od tada je još 16 puta zakoračio na pobjedničko postolje, ali nijednom na najvišu stepenicu.

Na tom se mjestu Hamilton nada završiti sljedeće godine kada se pridruži Ferrariju, a smatra kako je imao odlične šanse i za pobjedu u Kanadi, gdje je završio na četvrtom mjestu u dramatičnoj utrci u Kanadi.

Hamilton je bio najbrži na trećem slobodnom treningu i pokazao je dobru brzinu uoči kvalifikacija na stazi gdje je posljednje dvije sezone osvajao postolja. Međutim, kada je došlo vrijeme za postaviti važan krug, Hamilton je odvezao tek sedmo vrijeme kvalifikacija. Dio utrke proveo je u retrovizoru Fernanda Alonsa, kojeg je konačno prošao kroz boks. Nakon toga se borio s momčadskim kolegom Georgeom Russellom i Oscarom Piastrijem za treće mjesto.

“Ovo nije bila pozitivna utrka za mene. Imam osjećaj kao da je ovo bila jedna od mojih najgorih vožnji ikad. U nekim trenucima sam imao dobru brzinu, ali sveukupno gledajući, prilično loš vikend s moje strane,” komentirao je nakon utrke.

“Kvalificirao sam se sedmi i startao od iza… Onda sam zapeo iza Fernanda gdje sam proveo puno, puno vremena, što nije iznenađenje. Nakon toga sam izgubio brzine, pa još malo brzine…”

“Pozitivno je što bolid napreduje, idemo prema naprijed. Da sam se kvalificirao kao što sam trebao, borio bih se za pobjedu. Zato sam frustriran,” zaključio je.

Hamilton je osmi u prvenstvu vozača s 55 bodova, 14 manje od momčadskog kolege Russella.

Objava Hamilton: Borio bih se za pobjedu u Kanadi da sam se bolje kvalificirao pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić