Unatoč prošlogodišnjoj pobjedi na Velikoj nagradi Sao Paula, šef momčadi Mercedes, Toto Wolff, kaže da nema jamstva da će ponoviti takav rezultat ove godine i ističe da dobre i loše strane trenutnog bolida nisu nužno iste kao prošle godine, pa nema smisla vjerovati da imaju sve potrebno za osvajanje prvog mjesta.

Mercedes i dalje traga za prvom pobjedom u ovogodišnjoj sezoni, pri čemu je njihov glavni konkurent za drugo mjesto u poretku konstruktora Ferrari jedini koji je uspio srušiti dominantni Red Bull s najviše stepenice postolja. S obzirom na tempo iz SAD-a i Meksika, te rezultat od prošlogodišnje utrke u Brazilu, Srebrne strijele označene su kao glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u Sao Paulu.

Međutim, Toto Wolff ne misli tako, upitan je li ovogodišnji W14 bolid mogao biti bolji u odnosu na onaj od prošle godine u Brazilu rekao je:

”Da budem iskren, ne znam. Mislim da možemo vidjeti kod svih ekipa određeni stupanj korelacije između rezultata od prošle i ove godine. Međutim, nema dovoljno podataka da bi donosili čvrste pretpostavke, stoga ne znam. Ostanimo čvrsto na tlu i vidjet ćemo gdje smo na Interlagosu.”

Srebrne strijele dolaze u Interlagos nakon što su predstavile nadogradnje podnice bolida na Velikoj nagradi SAD-a i s takvim nadogradnjama Lewis Hamilton osvojio je drugo mjesto na utrci u Teksasu, dok FIA nasumičnim provjerama podnice nakon završetka utrke nije diskvalificirala Britanca zbog pretjerane istrošenosti podnice bolida.

Hamilton je zatim ponovio isti rezultat na stazi braće Rodriguez, s time da će ovaj rezultat ostati zapisan, pomažući tako sedmerostrukom prvaku svijeta da smanji zaostatak na samo 20 bodova za Sergiom Perezom u borbi za drugo mjesto u poretku vozača. Toto Wolff kaže da postoji doza ohrabrenja u činjenici da poboljšani W14 daje njegovim vozačima veću dozu samopouzdanja.

”Mislim da smo vidjeli da pruža više potisne sile, bolju upravljivost. Bolid je malo manje zahtjevan.”

”Iako, još uvijek su geni tu, Lewis mi je u Meksiku rekao ‘ona je i dalje teška za upravljanje iako je brža”, pa mislim da je za nas bilo važno vidjeti jesmo li na pravom putu za sljedeću godinu.”

”Čini se da smo na pravom putu jer ne smijemo zaboraviti da bolid koji smo dizajnirali nije imao ovakvu podnicu, ovakvu aerodinamičnost, ovakve bočne usisnike, ovakve zaobljene završetke i sve te “Božićne ukrase” oko dizajna. Nadamo se da će to sada biti korak prema naprijed”, rekao je Wolff.

Trkaći vikend na Autodromo Jose Carlos Pace-u počinje prvim slobodnim treningom koji je na rasporedu u petak u 15:30 po hrvatskom vremenu.

Objava Toto Wolff ne vjeruje u ponavljanje rezultata s prošlogodišnje VN Sao Paula pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija