Nakon kraće stanke nastavak WSBK prvenstva obilježile su “kadrovske” promjene za slijedeću sezonu. Uvjetno rečeno šokantna vijest da će Toprak karijeru nastaviti na BMWu sada je još dodatno začinjena informacijom da je Rea dogovorio angažman sa Yamahom. Bautista ostaje glavna Ducatijeva violina ali očigledno je da je potrebno nešto više da bi se Ducatija skinulo s trona pa su sve varijante otvorene.

Rasplet ovogodišnjeg poretka vrlo vjerojatno će biti poznat do kraja mjeseca s obzirom da je pred nama intezivan rujan s tri aktivna vikenda. Počelo je s Magny Coursom gdje su se na trenizima izmjenjivale pozicije no Superpole je donio iznenađenje sa Gerloffom na prvom mjestu ispred Ducatijevih Bautiste i Rinaldija.

Nakon odgođenog starta vozilo se 20 krugova. Bautista je već u prvom zavoju skinuo Gerloffa a malo iza toga isto je napravio i Rinaldi. Međutim već krug kasnije ih je sve prošao Toprak koji je startao četvrti. U trećem krugu Bautista je pri pokušajau vraćanja vodstva morao odustati zbog tehničkog problema. Uspio je otići do boxa i vratiti se te na kraju osvojiti deseto mjesto.

Nakon Bautistinog “privremenog odustajanja” izgledalo je da će Toprak s lakoćom odmaknuti ali Rinaldi ga je stiskao i prošao tako da je srednji dio utrke Toprak snimao Rinaldija, napadao i osam krugova prije kraja konačno prošao te zadržao prvo mjesto. Treći je stigao Rea ispred Gerloffa dok je za peto mjesto Petrucci iskustvom nadigrao Locatellija i porije njega prošao ciljem.

Nedjeljne utrke počinju u 11. i 15.15 sati.