Nekoliko dana nakon što je objavljeno kako Toto Wolff ostaje na čelu Mercedesove F1 momčadi, iz njemačke momčadi stiže vijest o novom ugovoru za još jednog istaknutog člana – tehničkog direktora Jamesa Allisona.

James Allison, Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Mercedes je službeno objavio kako je potpisan novi višegodišnji ugovor s Jamesom Allisonom, koji će sukladno tom ugovoru nastaviti obnašati funkciju tehničkog direktora momčadi. Osmerostruki konstruktorski prvaci ovim potezom osnažuju svoje tehničko vodstvo za period tijekom kojeg će se momčad pripremati za novu veliku promjenu tehničkih pravila u Formuli 1, a koja će se dogoditi 2026. godine.

Allison se Mercedesu pridružio 2017. godine. Radio je kao tehnički direktor i sudjelovao je u osvajanju četiri vozačka te pet konstruktorskih naslova prvaka svijeta. Nakon toga je na jedan kraći period zamijenio radna mjesta s Mikeom Elliotom, ali u travnju prošle godine vratio se svom prvotnom radnom mjestu tehničkog direktora.

Na tom će radnom mjestu biti i u narednim godinama, a James o potpisu novog ugovora kaže: “Formula 1 mi je donijela puno sreće, ali najveća je što sam odgovorio na Totov poziv da se pridružim Mercedesu 2017. Velika je privilegija nastaviti s ovom avanturom, raditi uz briljantne kolege i boriti se zajedno za uspjeh u prvenstvu.”

Objava James Allison potpisao novi višegodišnji ugovor s Mercedesom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak