Ono o čemu se nagađalo mjesecima danas je dobilo službenu potvrdu; Audi grupa pridružuje se Formuli 1 kao Sauberov partner, a švicarska ekipa natjecat će se kao tvornička ekipa Audija. Audi će kupiti dio dionica u kompaniji Sauber, a suradnja ove dvije strane počinje u 2026. godini.

Podsjetimo, Audi je tijekom vikenda na Velikoj Nagradi Belgije objavio svoj ulazak u sport, ali nisu objavili s kojim će konstruktorom surađivati. Sada se službeno zna da je riječ o Sauberu, a ekipa je objavila svoje uzbuđenje s novom suradnjom.

“Ovo partnerstvo vodi ekipu u nove visine. Sada je zagarantirana dugoročna budućnost kompanije koja ima predane radnike, jedan od najboljih zračnih tunela u Europi i prvoklasne tvornice.”

Priopćenje Saubera

Čelnik Sauberovog odbora, Finn Rausing, ističe kako je Audi idealni partner za Sauber.

“Audi je najbolji strateški partner za Sauber Grupu. Jasno je da dijelimo iste vrijednosti i viziju. Veselimo se postizanju naših zajedničkih ciljeva u snažnom i uspješnom partnerstvu.”

Finn Rausing

Član Audijevog odbora, Oliver Hoffmann, koji će biti odgovoran za Audijev F1 projekt, dodaje kako je Audi presretan što ulazi u F1 zajedno sa Sauberom.

“Oduševljeni smo što smo dobili tako iskusnog i kompetentnog partnera za naš proejtk u Formuli 1. Već poznajemo Sauber grupu zbog njihove tvornice i već imamo zajendičkog iskustva u radu. Uvjereni smo da ćemo zajedno biti snažna ekipa.”

Oliver Hoffman, voditelj Audi F1 programa

Objava SLUŽBENO: Sauber postaje tvornička ekipa Audija od 2026. godine! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić