Novi serijal povijesnih F1 tekstova posvećen je proizvođačima i timovima koji su u Formuli 1 ostavili dubok trag, ali s vremenom napustili elitno automobilističko natjecanje. Tijekom ove godine, vikende bez novih Grand Prix utrka popunjavat ćemo tekstovima o ‘Izumrlim velikanima Formule 1’, a prvi od njih je Maserati. Ta se momčad u Svjetskom prvenstvu pojavila već 1950., a najveće uspjehe ostvarila je s Juanom Manuelom Fangiom na mjestu vozača.

Maserati, sinonim za talijanske luksuzne automobile, osnovali su braća Alfieri i Ettore 1914. godine kao kompaniju za uređivanje automobila, prije nego su otišli služiti u vojsci u Prvom svjetskom ratu. Kad su otišli u rat, kompanija je ostala u rukama njihovog šesnaestogodišnjeg brata Ernesta Maseratija.

Od početka dvadesetog stoljeća, Alfieri i Ettore te njihova braća Bindo, Carlo, Mario i Ernesto bavili su se automobilima. Kompaniju su osnovali u Bologni, a današnje sjedište ima u Modeni. Od 2021. godine vlasnik Maseratija je multinacionalna korporacija Stellantis, iako je Maserati inicijalno povezivan i s Ferrarijem. Danas su automobili sa znakom trozupca pojam luksuza, a polovinom prošlog stoljeća bili su značajan faktor u Formuli 1, obilježivši prve godine od osnivanja Svjetskog prvenstva.

Juan Manuel Fangio u Maseratiju 250F (Izvor: Wikipedia)

Nakon povratka s ratišta, braća su gradila i uređivala automobile, a Alfieri se natjecao. Ljubav prema brzini dovela je do suradnje s kompanijom Diatto 1925. godine, za koju su braća Maserati dizajnirala trkaći bolid. Bolid nikad nije konstruiran i Maseratiji su odlučili napraviti svoj vlastiti bolid. Bolid je debitirao na Targa Florio stazi 1926. godine i pobijedio u svojoj klasi. Braća su tada počela proizvoditi automobile po narudžbi kako bi mogli financirati svoju karijeru u utrkivanju.

U ožujku 1932. godine, Alfieri je preminuo uslijed problema s bubrezima, a Bindo se pridružio Ettoreu i Ernestu te nastavio putem preminulog brata. Kako je Alfa Romeo napredovao kao proizvođač automobila, sve je teže bilo pobjeđivati u utrkama, a sredinom tridesetih u igru su ušli i njemački proizvođači. Braća Maserati upala su u krizu te im je Adolfo Orsi priskočio u pomoć, industrijalac iz Modene koji se pridružio kompaniji.

Mario Maserati, Ernesto, Ettore i sasvim lijevo Bindo. Fotografija je snimljena 1934. ispred njihove radionice u Bologni (Autor: Ferruccio Testi; Izvor: Wikipedia)

Maseratiji su vođenje biznisa prepustili iskusnijem Orsiju i u potpunosti se posvetili inženjeringu. Uživali su u pobjedama na utrkama poput Indianapolis 500, no ponovo se rat ispriječio i obitelj Orsi je pomalo izgurala osnivače kompanije. Po završetku rata braća Maserati su napustili Orsija i osnovali OSCA, a Orsi se posvetio proizvodnji putničkih automobila. Novi vlasnici su nastavili putem koji su započeli osnivači, doveli su ponajbolje inženjere s ciljem da se napravi što bolji trkaći automobil.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je 1950. godine organizirala prvo ikada Svjetsko prvenstvo u Formuli 1. Na startni poredak inauguralne utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 na stazi Silverstone u Velikoj Britaniji je kao konstruktor za različite sudionike, kao što su Scuderia Ambrosiana, Scuderia Milano, Officine Alfieri Maserati, Scuderia Achille Varzi i druge, stao Maserati, započevši novu eru u svojoj bogatoj povijesti. Osim navedenih momčadi, niz je samostalnih sudionika koristio Maseratijeve bolide. Najbolje plasiran Maserati na prvoj utrci Svjetskog prvenstva bio je u rukama Britanca Davida Hampshirea koji je VN Velike Britanije završio na desetom mjestu.

Maserati 4CLT/48 (Izvor: Wikipedia)

Prvom sezonom Svjetskog prvenstva dominirale su momčadi poput Alfa Romea i Talbot-Lago, a najuspješniji vozač u bolidu Maseratija bio je Prince Bira, čiji je najbolji rezultat bilo peto mjesto u Monaku i četvrto na utrci za Veliku nagradu Švicarske. Jedino pobjedničko postolje za Maserati tijekom prve godine Svjetskog prvenstva bilo je na utrci za Veliku nagradu Monaka, gdje je treće mjesto osvojio Louis Chiron.

Prva pobjedu za Maserati u Formuli 1 ostvario je Juan Manuel Fangio, pobijedivši na utrci za Veliku nagradu Italije 1953. na stazi Monza za upravljačem A6CGM bolida, samo godinu prije tragičnog udesa u Lesmo zavoju na istoj stazi u kojem je zamalo izgubio život.

Fangio je za upravljačem 250F Maseratija u ranoj fazi sezone 1954. ostvario pobjede u Buenos Airesu i na stazi Spa, prije nego što se otisnuo u redove Mercedesa čiji je zanosni bolid bio previše za odoljeti. Za Maserati je pobjeđivao Stirling Moss 1956. u Monaku i Monzi, a godinu kasnije je momčad osvojila svoj prvi naslov svjetskog prvaka, kad se Fangio vratio u redove Maseratija i osvojio možda i najslavniju titulu u svojoj karijeri. Bila je to sezona u kojoj je Fangio maestralno pokorio stazu Nürburgring, virtuoznom vožnjom pobijedivši Mike Hawthorna i Petera Collinsa u Ferrariju.

Unatoč velikom uspjehu, Maserati se kao tvornička momčad povukao iz utrkivanja krajem sezone 1957., najviše zbog Guidizzolo tragedije na utrci izdržljivosti Mille Miglia, kad su se Alfonso de Partago i Ed Nelson sudarili, a u udesu je osim njih dvojice stradalo i deset gledatelja. Bolid 250F je još kratko bio dio Svjetskog prvenstva Formule 1 u rukama momčadi Scuderia Sud Americana i nekoliko samostalnih natjecatelja te u rukama pionirke među ženama vozačicama, Marije Terese de Filippis.

Maserati se kratko vratio u Formulu 1 u periodu između 1966. i 1968. godine osiguravajući motore za momčadi Cooper i nekolicinu samostalnih vozača, te ambicioznog bivšeg igrača ragbija, Guya Ligiera. Ova partnerstva su imala srednje uspješne nastupe, a za izdvojiti je pobjeda na utrci za Veliku nagradu Meksika, na kojoj je John Surtees pobijedio za momčad Cooper-Maserati.

U godinama koje će uslijediti nakon odlaska iz Formule 1, Maserati će se uglavnom posvetiti proizvodnji luksuznih automobila, ali utrkivanje neće biti u potpunosti napušteno. Maseratijevi bolidi natječu se u različitim trkaćim serijama, a kako kompanija značajno ulaže u elektrifikaciju automobila, namjera je do 2025. godine proizvoditi i električne verzije svih svojih modela. Od 2022. godine dio su momčadi Maserati MSC Racing koja se natječe u Formuli E.

Iako su već dugi niz godina udaljeni od Formule 1, Maserati ponovo flertuje s bolidima jednosjedima, pa nije isključena mogućnost da se jednog dana vrate u Formulu 1. U Formuli 1 se događaju značajne promjene, sa sve većim ulaganjima u električne pogonske jedinice, što bi moglo dodatno potaknuti Maserati da se ponovo okuša u sportu u kojem se itekako ima čime ponositi.

“Maserati je bio tu, osvojio je naslov s Juan Manuelom Fangiom. Pitanje nije van pameti, no trenutno ta tema nije na rasporedu”, komentirao je mogućnost povratka u Formulu 1 Davide Grasso, izvršni direktor Maseratija.

Naslovna fotografija: By asopuma from Paris, France – Maserati A6GCM

Objava Izumrli velikani F1 – istaknute momčadi iz prošlosti: Maserati pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Mia Lesic